Frøsamling er også havebrug

Frøsamlernes projekter

Foreningen Frøsamlerne udfører forskellige projekter og deltager desuden i flere både nationale og internationale projekter. Hvis du har ideer til et projekt, du gerne vil gennemføre i Frøsamlernes regi, er du meget velkommen til at henvende dig til bestyrelsen.

Fra 2012-15 udførte Frøsamlerne det første store - og hidtil største - projekt, eller snarere 2 projekter, om samme emne: "Genopdagelse af 28 gamle danske bælgfrugter" og "Undersøgelser og formidling af ernæringsmæssige og kulinariske kvaliteter hos gamle danske bælgfrugter". Siden har vi både igangsat egne og deltaget i andre foreningers faglige og videnskabelige projekter. Her er en oversigt over dem:

Aktive projekter i Foreningen Frøsamlerne

DNA-analyse af Frøsamlernes ærter
2019-2020 – en analyse og sammenligning af vores sorter med andre ældre sorter

Fra Frø til Fad
2019-2020 - et nordisk projekt med frøsamlere i Norge og Sverige

Farmer's Pride
2017-2020: Netværk, partnerskaber og redskaber til at forbedre bevaring af planter gennem dyrkning i hele Europa

Webportal for Danske Spiseplanter
2017-2020: Webbaseret leksikon der skal øge viden om bevaringsværdige danske kulturplanter

Growing Seed Savers
2018-2020 - et nordisk-baltisk projekt med frøsamlere i Letland, Litauen og Estland

Black Box - et sikkerhedslager for Frøsamlernes adoptionssorter med flere
I sin indledende fase. I samarbejde med NordGen opretter vi en sikkerhedskopi af vores vigtigste frø.

Opformering af 'Dansk Kæmpe' asparges
I gang som langsigtet internt bevaringsprojekt i Frøsamlerne

Afsluttede projekter

"De gamle sorter af vore køkkenurter"- beskrivelse for at genopdage og bevare" (afsluttet december 2018)