Frøsamlernyt - nyt magasin

Aflyste forårsmarkeder gav frø til medlemmernes haver

70 frøpakker er på vej til Frøsamlerhaver
14. april 2020, 21:30

Coronakarantænen har ført til aflyste forårsmarkeder. Samtidig har mere tid hjemme i kombination med et solrigt forår ført til alt andet end forsømte haver. Derfor tog vi en hurtig beslutning inden udsendelse af april måneds nyhedsbrev. Vi samlede tre af Frøsamlernes klassiske ærter og bønner: Lollandske Rosiner, Maries Høje Ært og Kjems Pea Bean, fik Sus Rødgaard til at specialdesigne kuverter med dyrkningsvejledning til dem – og sendte tilbud om denne frøpakke afsted med nyhedsbrevet. Med i pakken var desuden den nye folder fra projekt fra Frø til Fad, som Sus også har designet for os. 
De tre slags ærter og bønner indgår i dette projekt, hvor vi sammen med vores nordiske søsterorganisationer KVANN (NO) og SESAM (SE) arbejder for at udbrede bevaringsværdige grøntsagssorter med en nordisk historie, der fortjener en renæssance.
Gennem en fælles indsats ’fra frø til fad’ vil vi opformere planterne, give mulighed for at smage dem og få frø af dem, så man selv kan prøve at dyrke dem. 
Det har der heldigvis været stor lyst til blandt vores medlemmer, og der har været travlhed med at folde kuverter og få 70 frøpakker afsted.
Når markederne forhåbentlig kommer i gang senere på året, skal folderen med i markedskasserne.