UDSAT TIL 12.6.! “Margrethes Køkkenhave”, 7000 Fredericia


Tid og dato:
Lørdag 29. maj 2021, kl. 13-16
Adresse:
Kringsmindevej 9, Egeskov
7000 Fredericia

Invitation til at besøge “Margrethes Køkkenhave” og Persillegartneriet udsættes til lørdag d. 12.6. kl. 11-16 på Kringsminde Museumsgård, Kringsmindevej 9, Egeskov, 7000 Fredericia.

Præsentationen slås sammen med arrangementet “Jordbær og Honning”, hvor “Margrethes Køkkenhave” officielt indvies. Læs mere under dette arrangement (bliver sat på Kalenderen i løbet af et par dage!).

Havebrugskonsulent Margrethe Hvid Jakobsen udgav i 1944 bogen Køkkenurter med fuld anvisning på at lave køkkenhave: haveplan, sædskifte, række- og planteafstand og ikke mindst forslag til dén tids bedste grøntsagssorter. Mange af disse er heldigvis stadig i handelen, så derfor har vi kunnet genskabe “Margrethes Køkkenhave” og viser nu de første spæde spirer frem. I år dog med et begrænset antal sorter, men haven vil vokse i de kommende år. Køkkenhaven er en del af det nye Nordplus Adult Projekt Growing Seed Savers in Museums, en videreudvikling af det dansk-baltiske projekt Growing Seed Savers 2018-20.

Persillegartneriet på Kringsminde vil også være åbent m. omvisning.

Der er gratis adgang med Coronapas og kaffe/te og kage kan købes. Tilmelding nødvendig (grundet Corona-restriktioner og forplejning) senest on. d. 26.5. til: charlotte.snebaek.poulsen@gmail.com