Høsten på Kringsminde, Fredericia


Tid og dato:
Lørdag 14. august 2021, kl. 11-16
Adresse:
Kringsmindevej 9, Egeskov
7000 Fredericia

Frøsamlerne sælger frø, fortæller om gamle sorter og gi'r smagsprøver

Høsten på Kringsminde byder på husflid, høstarbejde som i gamle dage, hyrdehunde, hestvogskørsel, honning, haver med meget mere. Se hele programmet her

Frøsamlerne er der med salg af vores frø og rundvisning i "Margrethes Have", vores nye museumsprojekt som en del af "Growing Seed Savers" sammen med frøsamlere og museer i Letland, Litauen og Estland.

Vi fortæller om de sorter af køkkenurter, som havebrugskonsulent Margrethe Hvis Jakobsen anbefalede i 1943 i sin bog sammen med Sigrid Krogh: "Køkkenurter - dyrkning og konservering". I flere tilfælde kan man stadig skaffe frø af disse sorter - vi fortæller hvordan, og serverer smagsprøver efter Sigrid Kroghs opskrifter.

 

Mere om Mragrethes Have:Foreningen Frøsamlerne skaber en køkkenhave efter havekonsulent Margrethe Hvids anvisninger fra 1944. Hun skrev bogen Køkkenurter, der har inspireret os til at dyrke et lille udsnit af de sorter, hun anbefaler.

Haven på Museumsgården Kringsminde er en del af Frøsamlernes projekt ’Growing Seed Savers in Museums’, et samarbejde mellem frøsamlerorganisationer og museer i Danmark og Baltikum, støttet af Nordisk Ministerråds program for voksenlæring.