Frøsamlernes Sommertur 2021 går til Vestlolland


Tid og dato:
fredag 20/8 om eftermiddagen - søndag 22/8 om eftermiddagen (kan forlænges)
Adresse:
Nakskov Vandrerhjem, Branderslevvej 11
4900 Nakskov

Vi holder endnu en uformel weekendtur - nu på Lolland

I weekenden 20.-22. august 2021 planlægger vi en afslappet og billig sommertur til det vestlige Lolland, med udgangspunkt i Nakskov Vandrerhjem "Gorvanns Minde", i Branderslev ca. 4 km. uden for Nakskov by. Vi har fået et godt tilbud på enkelt-, dobbelt- og flersengsværelser, og vi må godt slå telte op. Det kan nok lade sig gøre at komme tidligere - eller rejse senere - hvis man har brug for mere fleksible rejsetidspunkter.

Vi deles om aftensmaden, i byen eller på vandrerhjemmet - der er gæstekøkken, grill og picnic område. Vi har aftalt at bestille morgenmad og madpakker på vandrerhjemmet for at spare tid og forberedelser. Vi har en reservation til fredag aften kl. 18Thorlins, en gårdrestaurant udenfor Stokkemarke og ikke langt fra landevej 9, den man kører ad for at komme fra Maribo til Branderslev. Det er en buffet med lokale produkter (og de har allerede meldt sig ind i foreningen!, med en interesse i de lollandske gråærter).

Til indendørsspåisning: Husk coronapas! Der er nye regler for hvad der gælder, fx hvor længe før, der kan testes.

Grethe Bonde har lavet et programforslag udfra interessante botaniske steder udpeget af den lokale DN formand. Men vi har ingen feltbotaniker med i år. Vi klarer os ved fælles hjælp - husk din flora og evt. kikkert. Vi bliver både habile søndagsbotanikere og  mindre erfarne havefolk. Vi nørder os sammen!

Fredag kører vi fra vandrerhjemmet til Onsevig og derfra til Kragenæs med Dodekalitten. Vi spiser på Thorlins gårdrestaurant - se linket ovenpå. De meldte sig ind i Frøsamlerne i denne anledning.

Lørdag kører vi til foden af Albuen og går en tur på Albuen. Spiser madpakker på et foretagende, som hedder 'den grønne verden' eller Peter Hansens have og kører derefter tll Kramnitze, hvor vi går en tur langs Lollands dige - måske bliver det først søndag. Lørdag aften finder vi et sted at spise. Søndag har vi opsamling på det vi ikke har nået og kører til Maribo, hvor vi går en tur omkring Naturskolen. NB: Tid, deltagerønske m.m. kan betyde at vi laver om på disse forslag som det passer os!

Kontakt endelig Grethe, hvis du kender Lolland og gerne vil foreslå must sees, ikke mindst naturområder. Eller hvis du kender en lokal botaniker, der kunne guide en af turene.

Priser pr. nat pr. person: Enkeltværelse 200 kr., dobbeltværelse 150 kr., 3-sengsværelse 125 kr. Telt 75 kr. Morgenmad og madpakker: 120 kr. Linnedpakke, hvis ikke du tager med: 75 kr. for weekenden.

Tilmelding: I feltet nedenunder - senest 12. august hvis du vil spise med fredag aften eller sove på vandrerhjemmet.