Markedsgruppen

Markeds(frø)gruppen

Markedsgruppen består af to frøpakkere (en for Sjælland og en for Jylland-Fyn) og en trykker, som laver lister over sorterne og indstik til frøposerne. Vi har flere koordinatorer til markeder hhv. på Sjælland, på Fyn/øerne og i Jylland, der ofte også er lagerplads for vores markedsudstyr. Derudover er der for hvert marked en tovholder, som modtager frø fra frøpakkerne, og som også er ansvarlig (evt. sammen en koordinator) for at markedsgrejet er på plads og at der er hjælpere nok. Kontakt foreningen hvis du kan hjælpe - vi vil sende dig videre til en markedsansvarlig i dit område.

Markederne er – sammen med hjemmesiden – foreningens ansigt udadtil, så det er vigtigt, at vores markedsstande ser godt ud. Frøene skal præsenteres på en indbydende og overskuelig måde, og der skal gerne være plads til pynt også – f.eks. blomster, afgrøder eller smagsprøver, som viser hvad der kommer ud af vores frø. Bøger og brochurer stilles i holdere – helst sammen med de frø, som de handler om.

Der er brug for standpassere med en vis viden om både foreningen og vores sortiment. Men det er også vigtig, at der er plads til begyndere på markedsstandene, for det kræver en del oplæring at blive god til dette arbejde. Der bør dog altid være mindst en erfaren frøsamler til stede.

Grundlaget for at vi kan stå på markeder og præsentere foreningen er, at nogle frøsamlere dyrker flere frø, end de selv skal bruge. Og det er meget vigtigt, at disse frø er dyrket med omtanke, så vi kan være sikre på at de frø, vi sælger, også er det, vi skriver på etiketten. Der er hele tiden brug for nye folk til at dyrke markedsfrø, så meld endelig ind, hvis du kan bidrage med noget - til Merete Juul.

Forårskurset 2016 – 4.-6- marts i Svendborg – har særligt fokuseret på hvordan vi avler bedst mulige frø - både til hjemmebrug og til salg på Frøsamlernes stande.

Markedssortimentet bestemmes af, hvad der bliver tilbudt af frø. Det vigtigste kriterium er, at sorten ikke må være almindeligt tilgængelig på det kommercielle danske frømarked. I tvivlstilfælde konsulterer vi koordinatorgruppen.

Sidst men ikke mindst er det også ofte på markeder vi møder folk, som pludselig kommer i tanker om, at deres familie / bedstemor / onkel har en særlig slags ærter / bønner / græskar - - , som ikke kan købes mere. Det er blandt andet på denne måde, vi får flere sorter ind i foreningens varetægt.

Vejledning for tovholdere og standhjælpere - Sjælland

Vejledning for tovholdere og standhjælpere - Jylland/Fyn