Podekursus i 8220 Brabrand

Tid og dato:
24. februar 2018, 10:00 til 14:00
Adresse:
Stenhytten, Stenaldervej 77
8220 Brabrand
- Spis Hasle Bakker inviterer
Kursets mål er formidling af færdigheder og teknikken om at kunne udføre en podning. Vi kommer til at bruge blandt andet podekviste af Boskoop, Filippa, Ingrid Marie og Høstcitron æbletræerne som kursusholderen skaffer. Disse sorter er omkring 150/200 år gamle, og er alle sorter,  som har gode vækstbetingelser i vores klimatiske forhold.

Underviseren er kommunegartner Jacob Hørup Justesen.

Det er gratis at deltage i podekurset og der vil være fem podestammer til hver deltager. Tre af hver deltageres fem podede træer plantes midlertidig ud i en beskyttet træbørnehave i skovhaven Spis Hasle Bakker. De resterende to podede træer må hver deltager tage med hjem til egen brug.

• Alle podnings relaterede materialer stilles til rådighed.
• Medbring venligst egen madpakke.
• Tilbud om efterfølgende gåtur i skovhaven Spis Hasle Bakker.

 

Deltagerne er også meget velkommen at orientere sig hos Gammel Estrup, Frugttræsplanteskolen: De Gamle Sorter, eller Blomstergaardens Pometet, og må gerne købe og medbringe deres egne podekviste og grundstammer hvis de gerne vil bruge noget specielt. Husk at det er nu, der også kan bestilles podekviste af gamle æblesorter fra Frøsamlernes Efterårsliste. Man må også gerne medbringe egne grundstammer.


For tilmelding eller spørgsmål: Kontakt os på mail - spishaslebakker@gmail.com - eller ring til frøsamler Lewin Stöck, tlf. 27 37 22 70.
Tilmelding senest 10. februar 2018


Foto: Boi Jensen, podemester, www.de-gamle-sorter.dk


Et projekt i samarbejde med Smag på Århus