Kursus for begyndere i frøavl og frøsamling - i 6600 Vejen

Tid og dato:
10. marts 2018, 10:00 til 16:00
Adresse:
Østergade 2
6600 Vejen
- Gratis og åbent for alle

Frøsamlernes introduktionskurser er grundkurser i at samle/ opbevare egne frø og i frøsamlersorter. Alle kurserne er gratis ud over eventuel forplejning. Kurserne er også åbne for ikke-medlemmer. På kurset vil vi koncentrere os om følgende områder:

 

 • Grundlæggende botanisk viden om bestøvning og renholdelse af sorter

 • Håndværket: høst, tørring, rensning og opbevaring af frø

 • Den genetiske og kulturelle arv: hvilke sorter vil vi bevare og hvorfor?

 

Kurset er et grundkursus i praktisk frøsamling. Vi varierer mellem teori, samtaler og al slags snak om frø og kig på frø. Der vil være plads til at snakke særlige afgrøder, som du har interesse for og måske bakser med. Giv gerne underviserne et praj om særlige interesser! Alle har mulighed for at få forskellige frø, også gamle sorter, med hjem. Medbring også gerne frø til at bytte med.

 

Kurset foregår i Frivillighuset, Østergade 2, 6600 Vejen. Huset ligger i ‘forhaven' til Vejen Kunstmuseum. Kommer man fra toget, kan man følge de blå fliser til museet, men holde til venstre ved indgangen, tage første vej på højre hånd og gå to huse ned. Kommer du i bil er der parkeringspladser ved Rema 1000 lige overfor.

 

Undervisere er Birgit Brink Lorenz og Kirsten Lund Jermouni.Tilmelding er nødvendigt: Her på siden eller til bbrinklorenz@gmail.com, senest 5. marts.