Vore udgivelser

bogen "Ærter og bønner"

Vores projekt med genopdagelse af gamle danske bælgfrugter sluttede i juni 2015 - med udgivelsen af en bog på 130 sider, "Ærter og bønner: Genopdagelse af 28 gamle danske sorter". Her finder du beskrivelser og kulturhistoriske oplysninger på alle 28 sorter, erfaringsopsamling, dyrkningsvejledning, opskrifter både jordnære og finurlige, og information om  bælgfrugternes næringsindhold og brug i vores kost. Og masser af billeder.

 

Foreningens medlemmer kan hente en gratis kopi på vores stande på markeder, på weekend- og dagkurser og ved arrangementer.

 

Bogen kan bestilles fra foreningen for 100 kr. inkl. forsendelse - eller for 35 kr. til porto alene, hvis du er medlem.

Overfør først beløbet til vores konto: Reg. nr. 8401, kontonr. 0004238533, eller via Mobile Pay til 71784. Husk at opgive navn og at skrive at det gælder en bog. Send din bestilling, navn og adresse til kontakt@froesamlerne.dk

 

Og endelig kan man læse bogen på sin computer eller downloade den fra dette link på hjemmesiden. God fornøjelse - og en kæmpe tak til både medlemmerne og alle de andre entusiastiske mennesker og organisationer for den store deltagelse i projektet!

 

Vores nyeste udgivelse er hæftet "Frøavl: Om at gå i frø - og vokse med opgaven", på 30 sider. Hæftet indeholder grundlæggende information om køkkenurters bestøvning og om frøkonstante sorter kontra F1 hybrider; praktisk vejledning i frøavl, høst og opbevaring af de almindelige køkkenurter; og tabeller med frøenes holdbarhed og bevarelse af sorternes særlige egenskaber.  Hæftet deles gratis ud til medlemmer på kurser og møder, og kan bestilles for 18 kr.

Alle kan bestille "Frøavl" fra foreningen, kontakt@froesamlerne.dk, for 20 kr. plus porto (18 kr., dvs. i alt 38 kr.)